torsdag 5 januari 2012

Ännu bättre bröd att rosta?

Jag har visst blivit lite utav en mjölnörd. För tillfället använder jag två tredjedelar vetemjöl special från Saltå Kvarn och resten Manitoba Cream. Det senare är ju ett mirakelmjöl, men reaktionerna är så kraftiga att det lätt resulterar i något annat än vad man tänkt (tex smet på botten av ugnen istället för i formen), så därför stävjer jag det med vanligt mjöl.
Senaste brödet är en variant på rostbrödet jag bakat tidigare, men med korngryn (som var kvar efter julens korvskapelser) istället för bovetekross. Korngrynen suger upp ganska mycket vätska och tog lång tid att svalna så jag tillsatte lite extra vatten, kanske 3-4 dl. Det blev gott och saftigt bröd som är utmärkt att rosta. För övrigt så älskar jag våra nya brödformar. De inköptes på i mataffären för ca en hundralapp stycket. Jag har redan använt dem nästan lika mycket som den älskade maskninen. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar