onsdag 16 december 2009

Man tager vad man haver..

Scones stod på menyn ikväll, när snön föll utanför, julmusiken liksom skuttade glättigt ut från stereon och julkorten nästan skrev sig själva. Konsulterade hemkunskapsboken - källan till de mest avskalade recepten någonsin - och konstaterade att det onekligen behövdes mjölk. Ingen sådan fanns att tillgå och att ta sig ut igen var inte ett alternativ. Men jag hade matlagningsgrädde och den tillsammans med vatten var ett utmärkt alternativ. Kanske blev det till och med godare. Givetvis kunde jag inte låta bli att ändra lite på receptet...

SuzieScones
4 dl vetemjöl
50 g smör
1/2 dl fiberhavregryn
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Blanda torrvarorna, smula ner smöret. Häll i vätskan och blanda runt till en deg. Gör rundlar, nagga med gaffel. Grädda i tio minuter, ca 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar