söndag 17 februari 2013

70-talet, bananens årtionde

 Så kul att äntligen vara med i Månadens sötsak i en av favoritbakbloggarna, Söta saker. Temat för februari är 70-tal och efter en diskussion med bagarfadern och en koll med vännerna på Facebook samt en sökning på ämnet då jag hittade denna recesion av en kokbok som nämner årtiondets fäbless för banan så var valet givet - bananlängd!

Börja med att göra en vanlig tårtbotten, mellan två och tre centimeter hög. Skär ut så att bottnen får formen av en banan. Klassiska konditorbananlängden är lite bredare, kortare och högre än den jag gjort men jag tyckte det var lite sport att få den att likna en banan på riktigt. Mosa två mogna bananer och bred ut majoriteten av banansylten på tårtbottnen. Vispa sedan upp grädde, blanda lite banansylt i grädden och bygg på höjden så mycket som gräddens konsistens tillåter. Kavla ut gul marsipan (gärna sådan smaksatt med banan, som jag nämner här) och täck tårtan. Smält sedan mörk choklad och fläcka ner bananen med den. Klart!
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar