Med utgångspunkt i ett brödbullsrecept jag länge haft i min ägo men aldrig provat trots dess enkelhet skapade jag dessa bullar:
50 gram jäst
3 dl havregryn
2 dl rågflingor eller dinkelgryn
5 dl mandelmjölk el vanlig mjölk
1 msk honung
1/2 msk flingsalt
5 dl dinkelmjöl el vanligt vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken, men låt den inte koka. Blanda grynen och häll över mjölken. Låt svalna till ca 37 grader. Blanda ut jästen i lite vatten och häll i. Rör ner honung och salt och till sist mjölet. Degen ska vara lite kladdig.
Klicka ut på bakplåtspapper, jäs 20 min och grädda sedan i ugn, 225 grader, ca 10-15 min.
Om du vill kan du slänga lite gryn över bullarna innan du sätter in dem.
Så fint. Är det bacon påstrött?
SvaraRaderaDet är dinkelgryn, men bacon hade såklart varit gott! :-)
SvaraRadera